Nyheter Sävsjö

Sävsjöbo åtalas för livsfarlig bilbrand

En Sävsjöbo och en annan man åtalas nu för den livsfarliga bilbranden på Västra Parkgatan i Sävsjö i slutet av september ifjol. Bilen totalförstördes och blockerade folk i ett hus från att komma ut när de ville fly undan elden.

Den 21-årige Sävsjöbon och en 30-årig man åtalas för skadegörelse efter att de, enligt åklagarens beskrivning, ska ha anlagt en brand i en kvinnas Subaru. Branden spred sig också till ett hus på Västra Parkgatan och orsakade rökskador.

Bilen började brinna vid 02:30-tiden en lördagsnatt i slutet av september ifjol utanför ett hyreshus på Västra Parkgatan i Sävsjö. Polisen rubricerade brottet som försök till mordbrand men när saken nu når rättegång i Eksjö tingsrätt väljer åklagaren att åtala de båda misstänkta för endast skadegörelse.
Branden var den andra bilbranden i Sävsjö under den aktuella helgen.

Polisens teori var bilen på något sätt rullat fram till porten till hyreshuset på Västra Parkgatan efter att den börjat brinna. Utanför fastigheten stannade på ett sådant sätt att den blockerade ingången till huset.
Enligt polisen var det fara för liv och hälsa men ingen i hyreshuset måste evakueras.
Polisen hade direkt efter branden inga misstänkta men har efter vittnesförhör och tekniska undersökningar nått fram till de två misstänkta som nu åtalas.

Bilen totalförstördes och lämnades till skrotning i oktober.

Förutom straff för branden vill åklagaren att de båda åtalade männen ska betala skadestånd på cirka 110 000 kronor.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook