Sävsjö

Sävsjöbo åtalas för våldtäkt

Nu åtalas en man bosatt i Sävsjö för våldtäkt och kidnappning. Mannen ställs inför rätta i Eksjö tingsrätt nästa vecka. Mannen ska ha våldtagit en kvinna vid en grillplats öster om Eksjöhovgårdssjön.

Eksjö Tingsrätt. Foto: HöglandsnyttDen 39-årige mannen greps av polis sent en lördag kväll i början av juni och anhölls senare på natten.
Den i Sävsjö boende mannen misstänks ha våldtagit en kvinna. Han misstänks också ha utsatt kvinnan för olaga frihetsberövande, han ska ha slitit in kvinnan i en bil och sedan kört iväg till en annan plats för att genomföra våldtäkten.
Brottet ska ha skett den första juni när den gifte 39-åringen på fyllan kört bil i centrala Sävsjö och på en adress tvingat in kvinnan i bilen trots att hon spjärnade emot.
Redan här, menar åklagaren, hade 39-åringen planerat våldta kvinnan.
Mannen körde sedan iväg till en grillplats öster om Eksjöhovgårdssjön, slet ut henne ur bilen, slet av henne kläderna och våldtog kvinnan i skogen på olika sätt och på ett par olika platser, menar åklagaren i sin gärningsbeskrivning.
Under våldtäkten ska mannen ha dragit och slitit och hållit fast kvinnan så att hon inte haft någon möjlighet att komma loss.
Till rättegången tänker åklagaren bland kalla ett vittne som sett den åtalade mannen och kvinnan vid brottsplatsen. Kvinnan ska ha skrikit på hjälp.
Mannen åtalas också för rattfylleri i samband med körningen till brottsplatsen. Mannen har suttit häktad sedan början av juni.
Rättegången i Eksjö tingsrätt nästa onsdag kommer för den åtalades skull att tolkas till arabiska.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

Kommentarer avstängda