Sävsö IBK sudden-vann i Stenungsund

Det satt hårt mot slutet – men det blev i alla fall seger för Sävsjö IBK i bortamatchen mot Stenungsund på lördagen. Siffrorna skrevs 8-9 (1-4, 4-2, 3-2, 0-1). Suddenspelet pågick en knapp minut innan Roger Johansson avgjorde.

Sävsjö inledde övertygande med tre snabba mål av i tur och ordning Albin Hagelvik, Joakim Bjerhag och Jakob Johansson reducerade. Roger Johansson replikerade och Sävsjö gick till periodvila med en trygg ledning, trodde man.

Sävsjö inledde i och för sig med två mål av Jonas Rodewald och ledningen 1-6 föreföll trygg – kanske för trygg. För sen  började värdlaget göra det ena målet efter det andra.  Till slut hade Sävsjös ledning krympt till 5-6 när det blev dags för nya periodvila.

Stenungsund inledde med kvittera men Joakim Bjerhag gav åter Sävsjö ledningen innan Stenungsund kämpade sig upp jämsides på nytt.

När sedan Roger Johansson gjorde 7-8 när mindre än fem minuter återstod trodde man nog att segern skulle vara bärgad. Sävsjö tog time out – och Stenungsund kvitterade på nytt.

I sudden tog det dock mindre än en  minut innan Roger Johansson gjorde det förlösande målet och segern kunde skrivas 8-9.