"SD står stilla vilket borde vara positivt" | Höglandsnytt
Debatt

”SD står stilla vilket borde vara positivt”


[adrotate banner=”27″]
”SCB stora partisympatiundersökning visar att den politiska opinionen vill ha mer kaos. Denna gång gick Soc Dem framåt och fick ett bättre resultat än i valet. De övriga partierna ligger inom felmarginalen. Möjligen Moderaterna något framåt. SD står stilla vilket borde vara positivt”, skriver centermärkte Eksjödebattören Lars Håkan Halldin i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om hotet om nyval och Alliansens framtid.
[adrotate banner=”27″]
Undersökningen står i bjärt kontrast till övriga undersökningar Soc Dem resultat närmare 6% bättre än i övriga opinionsundersökningar.

K-G Bergström på Expressen har en förklaring som kan te sig rimlig: SCB underskattar SD och överskattar Soc Dem. En rätt rimlig förklaring.

Lägger man ihop tendensen att folk inte vågar ange sina sympatier för SD med rädsla för att straffas av vänner och grannar är det nog så att en hel del av SD-sympatierna hamnat på Soc Dem och Moderaterna.

Nyval eller inte?
Det är tiotusenkronorsfrågan.
Jag bedömer att Löfven med SCB-undersökningen i ryggen inte förfäras av att ta ett nyval. Mycket talar för att han som person vinner terräng bland väljarna.
SD kan lugnt sjunka ned i Tv-soffan och ta ett nyval. Kan nog vara säkra på framgång. Det finns inte en enda väljare som inte vet vad de står för.
Deras budskap är kristallklart och man kan förhålla sig till detta.
Opinionen tycks inte ogilla deras politik utan snarare gilla den. De övriga partiernas ställning och politik är höljt i Dunkel.

Alliansen kan man nog säga är ett skepp utan kapten, storsegel och roder. Folkpartiet är sargat står nog inför ett ledarbyte och behov av
profilering. KD kan inte fortsätta som nu något måste göras troligen drar det ihop sig till ledarskifte.

Vårt parti Centern står också inför uppenbara problem, man är inte på fast mark. Annie Lööf hade det goda omdömet att inse Alliansen hade problem inför Marmarö möte. Det blev ingen nystart utan de andra partierna vågade inte gå hennes till mötes.
Bilden blev istället att Alliansen åker till Värnamo och grillar korv.

I nuläget ligger Alliansen i spillror i varje fall tre partier har viktigare saker att göra än hålla ihop Alliansen. Att Annie skulle ta över ledartröjan kommer bli lika framgångsrikt som Maramö möte, tre partier vill inte ge henne den favören. Annie om hon finge möjlighet att leda Alliansen och uppbackning av de andra Allianspartierna skulle det kunna gå riktigt bra. Nu vill man inte det skall gå bra, det är inte Annies fel.
Om det finns någon gruppering som skall sky ett nyval som pesten är det Alliansen.
Fortsättning följer….

Lars-Håkan Halldin
Eksjö

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Lars- Håkan halldin tolkar SCB partiundersökning mindre bra,att jämföra SCB undersökning med riksdagsvalresultat är inte seriöst,man ska ju givetvis jämföra med sin egna SCB vår undersökning 2014,och då blir bilden helt annorlunda för tex SD och S.Maj 2014 35,3% mot nov 2014 32,2% för S,alltså back med 3,1%.Maj 2014 8,1% mot nov 2014 12,4% för SD,alltså en ökning på 4,3%,och här menar Halldin att s går fram och SD ligger still ???

Kommentarer avstängda