SEGEREXTRA: VETLANDA BK PÅ VÄG MOT KVARTSFINAL

Vetlanda BK sitter i förarsätet. IFK Motala åker med. Så blev utfallet efter den första åttondelsfinalen som spelades i Hydro Arena.

VBK vann nämligen med 5-3 inför 1165 åskådare och har nu bäddat väl för sig inför torsdagens retur i Motala. Men utgångsläget kunde varit ännu bättre för VBK. Man kunde i princip kört vidare i bussen mot kvartsfinal utan Motala.

Hemmalaget fick nämligen bästa tänkbara inledning. Man gick fram till en klar 4-0-ledning i halvlek efter tre Pontusmål, 2 x Blomberg samt Nordström och ett mål från Tobias Nyberg.

Motala kom dock in i matchen igen i andra halvlek och gick fram till 4-2. Men ett nytt Pontus-mål, denna gång från comebackande Vilen innebar 5-2.

Namnen Nordström fick också ett jätteläge i slutet att göra 6-2 på straff. Men sköt den inte bättre än att Hugo Lundqvist räddade. Den senare ersatte ordinarie IFK-målvakten Jussi Altonen som låg hemma magsjuk.

Istället kunde Motala reducera till 5-3. Ett mål som kan bli viktigt då bortamål räknas dubbelt. Nu möts alltså lagen på nytt i Motala på torsdag kväll där VBK inleder med en tvåmålsledning.