SEGERN! DET ÄR HELT UNDERBART! TRANÅS AIF KLARA FÖR KVALSERIEN

De gjorde det som ingen trodde var möjligt. Tranås AIF vann också play off 3 och är nu klara för kvalserien till Allsvenskan.

Under kvällen på fredagen spelade Tranås AIF andra play off 3-matchen mot seriesegrarna Kallinge-Ronneby IF på bortais. TAIF vann första matchen i Tranås.

TAIF gjorde också första målet i returmatchen och höll hemmalaget stången. 1-1 var ställningen efter andra perioden och efter bara några sekunder i tredje perioden smällde Tranås till med 1-2 och 1-3 kom bara tre minuter senare.

KRIF tog timeout och tog ut målvakten i slutet av matchen men kunde inte komma närmare. 1-3 till slut inför över 1350 åskådare varav flera hundra Högländare.

Vimmerby HC tog samtidigt revansch på Kristianstads IK och utjämnade till 1-1 i matchserien. Avgörande match i Skåne på lördag.