Ekonomi Höglandet

Semester? Vad är det? Här är gänget som jobbar hela tiden

De är aldrig lediga. De jobbar jämt. Medan andra njuter av lata sommardagar jobbar många av Sveriges småföretagare. Två av tre småföretagare önskar att de hade kunnat ta längre semester i sommar, visar en ny undersökning från Smålandsbaserade ekonomitjänstföretaget Visma. Dessutom är det många som delar upp semestern i flera sjok.

– Tack vare digitala arbetsverktyg har småföretagslivet aldrig varit mer flexibelt. Ofta räcker det med en stabil uppkoppling och en laddad telefon. Med digitala verktyg bestämmer du själv om du sköter ditt företag från kontoret, sommarstugan eller stranden, säger Boo Gunnarson, Visma Spcs företagarexpert, i ett pressmeddelande.

Vismas undersökning visar att två av tre småföretagare, 67 procent, önskar att de hade kunnat ta ut längre sommarsemester. Det vanligaste skälet till att inte göra det är att verksamheten kräver att företagaren alltid är tillgänglig för kunderna.

På frågan om de tar hela sin semester sammanhängande eller delar upp den svarar nästan lika många, 63 procent, att de delar upp sin semester under sommaren.

– Det är inte självklart att du kan ta en lång och sammanhängande sommarsemester när du är egen företagare. Därför är det extra viktigt att verkligen koppla av på semestern, och skapa en bra balans mellan jobb, familj och umgänge, säger Boo Gunnarson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook