Jönköping

Sent nyårsfirande spårade ur – dubbla larm till räddningstjänsten


Larm om en förmodad brand i stadsdelen Öxnehaga i Huskvarna kom in under kvällen på tisdagen.

Vid 19:25 inkom ett samtal från Öxnehaga om en brand kring Öxnegården.

Räddningsstyrkor från Huskvarna och Jönköping larmades till platsen samtidigt som det sedan innan vad känt att en kulturförening skulle fira det kurdiska nyåret Newroz med en brasa. Räddningstjänsten valde därför att åka fram utan blåljus och sirén för att säkerställa att det inte var någon annan okontrollerad brand än just den föranmälda kontrollerade brasan.

Väl framme på platsen konstaterades att nyårsfirandet pågick för fullt med glada miner även om de föranmälda klockslagen inte riktigt stämde. Därför fanns det inte någon anledning för räddningstjänsten att ingripa och samtliga resurser lämnade.

Senare under kvällen fick räddningstjänsten ytterligare ett samtal om röklukt inne i en bostadslägenhet i närheten. Även om sannolikheten bedömdes som väldigt hög att röklukten skulle komma från den ovan nämnda brasan valde räddningstjänsten att åka till platsen för att säkerställa att ingen annan brand förelåg. Några minuter senare gjordes detta säkerställande och räddningstjänsten lämnade än en gång området.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook