Debatt Nässjö Opinion

Situationen i Forserum oroväckande – samhället måste fördöma

Situationen i Forserum är djupt oroväckande, när människor på grund av sitt etniska ursprung blir attackerade och känner oro måste samhället visa sig starkt och fördöma all form av främlingsfientlighet.

Bäst bekämpar vi främlingsfientlighet genom att vi som delar värderingar om att alla människor är lika mycket värda tar diskussionen i vår vardag vart den än uppstår.
Det är i vardagen vi gemensamt gör skillnad.

Thomas Olsson, ordförande LO-distriktet i Jönköpings län

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

  1. Jag välkommnar ett fördömande av det Svenskfientliga våldet från LO dessutom. Kortedala, Salem, Bollnäs, Mariannelund, Södertälje listan är lång. Du jobbar för de fackligt anslutna, fokusera på dessa frågor istället för att ta ställning i enskilda fall som Du bevisligen inte vet mycket om.

  2. det för utsocknes obegripliga är att alla i Forserum vet vilka det är som trakasserar somalierna och ingen lyfter ett finger för att förhöra huliganerna trots att de kan identifieras inte minst av somalierna.
    Om somalierna själva inte törs anmäla sina plågoandar måste det finnas andra lösningar snabbt om Forserum ska vara ett samhälle i tiden och inte mörkerstället som för tanken till den amerikanska Södern före medborgarrättsrörelsen. Inte en dag till av detta elände som nu profilerar Forserum för Sverige i övrigt i tvkanalerna.

  3. Grattis Thomas Olsson, nu kan du bocka av punkten ”inlägg mot rasism” till ditt CV. Är som du säkert medveten om en förutsättning för en fortsatt karriärklättring i den fackliga/politiska branschen.
    Men frågan är om du verkligen representerar dina medlemmar i denna fråga? Men det är en samvetsfråga när man arbetar som förtroendeman vem man egentligen arbetar för, sig själv eller medlemmarna.

  4. I forserum handlar det om att dessa ungdomar har haft problem under en länge tid. De har uttryckt sin frustration på olika sätt, innan somalierna fick känna av det så var det forserumsborna oavsett nationalitet som var utsatta, personer, lokaler och områden.Att man inte lyckats få bukt på ungdomarna vid ett tidigare skedde är orsaken till detta. Hade det inte varit så att somalierna funnits i forserum hade detta ändå skett, tro inget annat. Men media pådraget hade uteblivit. Sedan kan vi diskutera hur man hanterat situationen med att placera 100-200 invandrare i ett litet samhälle som forserum..för den lämnar mycket över att önska. Men det är en debatt som ingen verkar tycks är värt att tala om

Kommentarer avstängda