Eksjö Höglandet Tranås

SJÄLVFÖRSVAR – Högländare hade laddad revolver under kudden

Det böljande landskapet, de vackra sjöarna, dalarna och pittoreska småstäderna. Men Höglandet är också otäck kriminalitet; knark, våld och vapen.

En man i 65-årsåldern i Tranås åtalas nu vid Eksjö tingsrätt och är misstänkt för narkotikabrott och grovt vapenbrott efter att polisen gjort ett tillslag i slutet av januari i år.

Enligt åtalet har mannen innehaft en skarpladdad revolver men utan att ha tillstånd till det.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom det förelegat en uppenbar fara för att människor skulle kunna komma till skada eftersom den åtalade förvarat vapnet skarpladdat och lättillgängligt under en kudde i soffan i vardagsrummet där andra personer vistades och dit andra personer hade tillträde, eftersom den åtalade förvarade vapnet i en kriminell miljö där det kunde befaras komma till brottslig användning, eftersom vapnet saknar legalt användningsområde, eftersom den åtalade införskaffat vapnet i självförsvarssyfte samt eftersom den åtalade var påverkad av narkotika vid tillfället vilket påverkade hans omdöme och/eller nedsatte hans motoriska förmåga”, menar kammaråklagare Linda Schön.

I förhör med polisen har mannen förnekat att det rör sig om grovt vapenbrott. Han åtalas också för narkotikabrott, han ska ha varit påtänd på amfetamin.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook