Debatt

Självutnämnda professorer är inget att lita på

Vi läser med förvåning hur en självutnämnd Professor Kalkyl inte ens med sitt namn vågar stå för sina åsikter. Han påstår att Birger Martinsson svävar ut i retoriska fantasier. Vi hävdar att om någon svävar ut så är det den s k Professor Kalkyl.

Ditt inlägg i debatten om jobbskatteavdrag skildrar ej några verkligheter – snarare avsaknad av kunskap i fråga om samband mellan kommunens skatteintäkter och det underlag som ligger till grund för kommunens intäktssida. Den väl insatte känner till att detta samband föreligger. Så snart jobbskatteavdrag beviljas sjunker den skattekraft som ligger till grund för statens möjligheter att ex vis göra angelägna vägförbättringar men även i lika hög grad kommunens ekonomiska förutsättningar att bedriva vård, skola och omsorg. Man kan inte skylla över detta på de lokala politikerna och en påstådd oförmåga att hantera kommunala skattemedel.

När sen den anonyme och fege Professor Kalkyl ger sig på de svaga grupperna i samhället och som oftast inte kommer i åtnjutande av kommunala skattemedel och benämner angelägna satsningar utanför stadens 50- skyltar för ”bredbandsatsningar till minoritetsintressen på landsbygden”, då bekräftar den falske Professorn sin syn på hur man ska behandla invånare som oftast kommer på skymundan. Du försvarar den osolidariska politik som går ut på att gynna människor som redan är välbeställda genom att dessa grupper i större utsträckning än många andra får ännu fler förmåner.

Utredningar visar att de som utnyttjat dessa förmånliga avdrag oftast är de som redan har höga inkomster och god ekonomi, ex vis boende i Stockholmsförorter som Lidingö, Nacka fl

Lek inte professor och klanka inte ner på klarsynta personer som Birger Martinsson och övriga som förstått och insett hur detta system fungerar i verkligheten.

LARS BRIHALL och JAN JOHANSSONVetlanda Framåtanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook