Sjätte raka för Vetlanda BK trots bedrövligt spel

Jodå. Vetlanda BK tog sjätte raka hemmasegern men det satt mycket hårt till mot klara jumbon Gripen. VBK vann med 5-4.

Knappt 700 åskådare är ofta ingen publiksiffra att glädja sig åt men ikväll var det så. Tur att inte fler såg eländet…
VBK, som saknade skadade Patrik Johansson och Tobias Nyberg, började annars bäst och gjorde också 1-0 genom Joakim Andersson.
Gripen kvitterade till 1-1 och sedan lyckades Pontus Blomberg spela 1-1 med sig själv.
Först lade han en superb pass till Tuomas Mokko som gjorde 2-1 men inte långt därefter slog han en horribel pass på mitten som gjorde att Gripen kunde göra 2-2 på.
Och sådan är han, Blomberg. På gott och ont.
Det är himmel eller helvete, svart eller vitt. Det finns inget däremellan. Han tappade ytterligare en boll som Gripen kunde göra 2-3 på i slutet av halvleken.
I andre halvlek vände VBK på detta. Först gjorde Mikael Nilsson 3-3 på hörna och med tio minuter kvar att spela stänkte Philip Lennartsson en dito.
Philip gjorde för övrigt en mycket stark insats. Liksom liberon Mikael Nilsson.
Kort därefter kvitterade emellertid Gripen och matchen såg ut att sluta oavgjord.
Men VBK hade så här dags spelat upp sig och pressade Gripen ständigt och i 85:e minuten slog Joakim Andersson till på nytt. 5-4 och avgjort.
Och VBK :s sjätte raka hemmaseger ett faktum.
Om det blir en sjunde avgörs redan på tisdag. Då kommer Villa-Lidköping på besök. Kan bli marigare…