Aneby Höglandet Jönköping Jönköpings län Nässjö Tranås Vetlanda

Sju mord på ett halvår – vad är det som händer?


Vad är det som händer i Jönköpings län? Sju personer har nu mördats under drygt ett halvårs tid.

Igår lördag höggs en 60-årig man från Tranås ihjäl på öppen gata i centrala Tranås. En man sitter anhållen misstänkt för mord.

I slutet av oktober mördades en 17-årig pojke i ett skottdrama i Norrahammar, ett fall med kopplingar till brottslighet i Skåne.
I slutet av maj mördades en ung kvinna i Rosenlund i Jönköping av en 28-årig man som erkänt mordet.
Också i slutet av maj brann en villa ner i Norrahammar och där hittades ett pesionärspar döda, senare uppdagades det att de mördats. En företagare i 50-årsåldern sitter häktad och har erkänt att han utsatt paret för våld och satt eld på huset.
Idag fredag kom uppgifter om att sommarstugebranden på Hökensås på gränsen mellan Jönköpings och Skaraborgs län också utreds som mordbrand och dubbelmord.

Parallellt utreds nu mord på sex personer. Grovabrottsgruppen som leds av Höglandspolisen Johan Frisk är inkopplade på fem av fallen.

Under samma tid har dessutom ett rattfyllo kört ihjäl en kvinna i Aneby kommun och en kvinna tidigare bosatt i Vetlanda kommun har dömts för ett styckmord. En man bosatt i Nässjö kommun misstänks dessutom för mord i Malmö.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook