Skall Vetlanda förbli en skandalkommun? | Höglandsnytt
Debatt

Skall Vetlanda förbli en skandalkommun?

Ser man på Vetlandapolitiken med de s.k. förlorarpartiernas ögon är Vetlanda Framåtanda med Janne Johansson i spetsen ett bevis på vad de sa före valet onödigt och misslyckat.

Jan Johansson gjorde det som är ett okänt begrepp i Vetlanda ”mina vänner sitter inte ifullmäktige utan det är de som röstat på mig”. Jag kan tänka mig att när Johansson inte gullade med de andra partierna utan drog slutsatser med utgångspunkt från vad hans medlemmar och väljare tyckte blev kulturkrocken för stor.

 

Politikerna i Vetlanda befinner sig i ett chocktillstånd, det har kommit in en katt bland hermelinerna – någon som hävdar att väljare och löften har betydelse. Som säger ”ni runt sammanträdesbordet är inte mina vänner, mina vänner är de som röstade på VF i valet”.

 

Nu tror jag att den borgerliga konstellationens upplösning var en skenmanöver. En ful uppgörelse  under bordet med socialdemokraterna för att en gång för alla eliminera VF. I uppgörelsen låg att M+S+C bildar majoriteten och sedan får FP+KD minoritetens oppositionsråd.

 

Därmed finns bara en opposition, nämligen VF. Allt är som förr.0Dde etablerade partierna sitter runt kommunstyrelsebordet, de bara bytte rum i stadshuset! Nu har man gjort det mer ordentlig. Denna mandatperiod har man tagit hela makten, både regering och opposition.

 

 Kvar finns den ropandes röst i öknen – Vetlanda Framåtanda.

 

De partier som politiskt hanterat Vetlandas skandaler, folkpartiet och kristdemokrater, bildar opposition. Skandalerna är meriten för att opponera i Vetlanda. Man tar sig för pannan.

 

Förhoppningen är nu att man ska lära vetlandaborna den mest dyrköpta läxan: rösta aldrig mer fel, då slår vi till hårt och obarmhärtigt och regerar och opponerar samtidigt som ni kan stå där med era oppositionspartier och ledare till allmänt åtlöje.

 

En sådan som Janne Johansson skall man sätta i kyrkstocken, till straff och androm till varnagel.

 

Sedan inser jag att socialdemokraterna är riktigt på dekis, inte bara i Vetlanda utan i hela landet, sätta sig och regera med moderaterna för att tubba demokratin. Hade Tommy Bohman någon politisk kompass kvar skulle han ställa frågan ska vi (S) samarbeta med ett parti som i regeringsställning tappat tio av sina främsta funktionärer på  tvivelaktiga affärer.

 

Hade Tommy Bohman varit rakryggad och insett hur saker och ting förhåller sig hade han naturligtvis tagit in den nya  politiska kraften i sin regering. Men när vänskapskorruption och dumhet råder då fortsätter Vetlanda på skandalernas väg.

 

LARS-HÅKAN HALLDIN (C)

Oberoende Centerpartist

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook