Debatt Opinion

Skall vi beundra motdemonstranter som hindrade Nationaldemokrater på Kortedala torg?

Skall vi beundra de motdemonstranter (bland annat rättvisepartiet socialisterna) som med tutor och vrål hindrade Nationaldemokraterna att tala på torget i Kortedala? Jag avskyr nazister, fascister, rasister men också de auktoritära grupper och politiker et cetera som motarbetar dialogen och innerst inne står för det auktoritära samhället.
De nationaldemokrater och liknande som uppträdde på Kortedala torg bör på alla sätt bemötas med sakargument och inte med skrän.
Är skillnaden egentligen så stor mellan å ena sidan nazister etc och de vrålande hopar som säger sig vara mot rasism och invandrarfientlighet.
Det som alltid slår en är hur lite medkänsla dessa visar offren. Hur ofta ställer de sig i spetsen mot s k hedersvåldet eller våld över huvud taget och till skydd för att inte fler skall utsättas för våld av olika slag? När tog de parti för alla förtryckta kvinnor i vår värld?
Jag är orolig över att auktoritära grupper som nazister, fascister, rasister skall
bli fler. Men jag är också orolig över dessa grupper på den yttersta vänsterkanten som i lika hög grad som de på den yttersta högerkanten egentligen bär fröet inom sig till den auktoritära staten där endast en åsikt är tillåten. Ännu är vi kanske inte där. Men att i stället för dialogen tysta alla oliktänkande är allvarligt nog. Endast dialogen kan tydliggöra och klarlägga problemen i samhället vilka de än må vara.
I dag är demokratin hotad mer än någonsin. Vi främjar inte en utveckling av denna genom att tysta dem vars åsikter vi inte accepterar. Inte minst EU borde diskuteras mer utifrån ett demokratiskt kontra auktoritärt samhälle.
Olle Ljungbeck

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Problemet ligger, som jag ser det, att vi faktiskt lever i ett land som har yttrandefrihet. Med yttrandefrihet kommer ansvar i form av att vara saklig, korrekt och att veta fakta. Det är ju inte ett faktum att alla invandrare vill slå ihjäl svenskar, eller att alla svenskar vill slå ihjäl invandrare. När tragiska saker sker ska de som bär ansvaret för tragiken ställas inför rätta för sitt beteende, sen spelar det ingen roll om det är svenskar eller invandrare. En del av problemet nu är att det har begåtts ganska många mycket allvarliga brott av invandrare senaste tiden. Och att inte låta människor uttrycka sin frustration över detta faktum är inte vad jag kallar yttrandefrihet. Media mörkar brott begångna av invandrare jämfört med om de begås av en svensk. Alla ser ju fenomen som vitpixlande av bilder, inte nämna nationalitet osv när allvarliga brott begås. Att tysta istället för att lyssna är inte bra. Fram för mer dialog runt problemen och låt få komma till tala. Oavsett om de är höger eller vänster. Jag är övertygad om att SD kommer vara Sveriges tredje största parti efter valet 2014, och detta beror nog till stor del att det förekommer alldeles för mycket mörkning av reella problem. Hur många vill se Jimmie Åkesson stå i riksdagen och ha med sig en stor del av rösterna? Inte jag i alla fall.

  2. ”Yttrandefrihet= säg vad du vill, så länge du håller dig till de lagar om vad som får sägas.”

    Hur får man det frihet?

    Sverige behöver vakna och se vad som håller på att hända! Det finns ju en anledning till att SD går framåt, folk har börjat vakna!

  3. Ser det som ytterst positivt hur du tar upp ämnen ur olika synvinklar, vilket många inte vågar nämna men flertalet tänker och pratar om!

Kommentarer avstängda