Bandy Toppnyheter

Skammen: Vetlandabor attackerade vakter mitt under matchen

Inte nog med att Vetlanda BK förlorade annandagsbandyn mot Sirius i Uppsala. Vetlandaanhängare ska också ha attackerat vakter mitt under matchen och tänt eld på s k bengaler. Något som dock delvis tillbakavisas av supporterklubbens ledning.

UPPDATERAD: 2018, 2053, 2235
Tre Vetlandasupportrar blev omhändertagna för ordningsstörning och bengalbränning under bandymatchen mellan Sirius och Vetlanda BK, meddelar Uppsalapolisen under måndagskvällen. Vetlanda BK kan som klubb åka på böter.

När en VBK-spelare blev utvisad ska det ha brustit helt för en grupp VBK-supportrar som försökte tvinga sig fram till planen och utvisningsbåset men stoppades av vakter, rapporterar Upsala nya tidning.

Vakterna stoppade VBK-anhängarna men bara tillfälligt. I slutminuterna ska VBK-anhängare ha tänt eld på pyroteknik trots att de redan blivit varnade och när vakter skulle föra bort supportrarna från arenan ska de ha blivit angripna av Vetlandaborna, enligt uppgifter till UNT.

Uppgifterna om att VBK-anhängare ska ha försökt ta sig in på plan och sedan angripit vakter tillbakavisades dock under sena måndagskvällen av Kullen fans (VBKs officiella supporterklubb).
”Det är 100 procent falskt. Det som hände var att några personer som använde pyroteknik blev avvisade ifrån läktaren som sig bör. Det var allt”, säger Kullenfansgrundaren David Hermansson i ett facebookinlägg.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook