Skäms Vetlanda BK!

Skäms Vetlanda BK!, bandyexperten Leif Hedbergs dom är hård. Efter två kanonmatcher havererade Vetlanda BK totalt mot bottenlaget Tillberga i bortahall och förlorade med 5-6 under onsdagskvällen.

VBK fick möta ett mycket sjukdomsdrabbat Tillberga som saknade flera ordinarie spelare. Lägg därtill att man för några omgångar sedan tappade rutinerade ryssen Rinat Sjamsutov till AIK.
Trots det kunde hemmalaget gå till halvtidsledning med 5-3 efter en bedrövlig insats av VBK där det endast var en spelare, Johan Löfstedt, som ville vara med och spela bandy. Övriga åkte mest och tittade på och hade det inte återstått 45 minuter att spela hade man inte behövt duscha.

Inget fungerade vare sig framåt eller bakåt.
I andra halvlek kom matchens första utvisning som drabbade Tillberga men inte ens det fick VBK att agera annorlunda. Man lät hemmalaget hålla i bollen på egen planhalva.
Och avsluten bestod mest av distansskott.
Joakim Andersson och Robin Folkesson lyckades dock få in bollen varsin gång. Däremellan tryckte dock Tillberga in en hörna vilket innebar 6-5 till Västeråslaget.

Joakim Andersson gjorde ytterligare två mål för VBK samt Johan Löfstedt och Robin Folkesson varsitt.
Ingen VBK -spelare kom upp till 25 procent av sin kapacitet. Bedrövligt var ordet efter att i de två senaste matcherna blivit hyllade till himlen.
Men detta verkar vara VBK denna säsongen. Man blandar och ger som inget annat lag.

Förlusten innebär med stor sannolikhet att VBK med sex omgångar kvar att spela kan glömma slutspel och istället titta neråt.
Det skiljer nu bara två poäng ner till just Tillberga på negativ kvalplats.