Jönköping Nässjö

Skandal kring mordet i Nässjö

Senaste häktningsförhandlingen mot den misstänkte för mordet i Nässjö gick helt fel när sekretessen bröts och ljudet förhandlingarna kunde följas trots att högtalare skulle ha stängts av.

[adrotate banner=”28″]
Häktningsförhandlingarna hölls i måndags i Göteborgs tingsrätt som hade beslutat om lyckta dörrar. Den misstänkte är en 31-årig smålänning med kopplingar till organiserad kriminalitet.
Nu visar det sig att en anhörig till 31-åringen ska ha hört allt som sades under förhandlingarna via en tv-skärm på tingsrätten, rapporterar Aftonbladet.
Orsaken till det tekniska misstaget ska vara att åklagare medverkade på videolänk från Jönköping.
De anhöriga satt som åhörare i en glasbur i tingsrättens säkerhetssal där högtalarna egentligen skulle ha varit avstängda p g a sekretessen som gäller för förundersökningen.
Ingen av parterna i målet får säga något om fallet, bland annat för att inte bevisning ska kunna förstöras. När nu åhörare (som inte är bundna av sekretessen) hört allt är läget annorlunda.
”Det kommer att få konsekvenser för åklagarens bevisning i målet”, säger 31-åringens advokat Lars Brandel till Aftonbladet.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook