Skandalmatch i Vetlanda

Det blev skandalscener och domarens kort åkte upp 10 gånger när topplaget Bäckseda IF mötte bottenlaget SK Lojal från Vena i div 5 NÖ i senaste hemmamatchen på Paradisvallen.

Det hettade till redan i mitten av första halvlek med två varningar på Lojalspelare. En Bäcksedaspelare varnades också. I slutet av halvleken varnades ytterligare två Lojalspelare. Bäckseda ledde vid det laget med 2-0.
I andra halvlek urartade matchen när Bäckseda fick två mål godkända på bara ett par minuter trots Lojalprotester om offside.
Protesterna mot domaren blev arga och vulgära och domaren valde att utvisa tre Lojalspelare och varna ytterligare en.
Lojalspelarna valde då att gå av planen och sätta sig på bänken i protest. En protest som varade i ca 5 minuter innan spelarna åter äntrade planen.
Matchen avslutades sedan med ytterligare en varning på en Lojalspelare och dessutom tre täta Bäcksedamål.
7-1 (2-0) till slut. Men det är inte slut där. Linjedomaren blev så pass upprörd över spelarnas uppträdande att han packade ihop sina saker, lämnade planen och åkte hem.
”Det ju bedrövligt att vi ideligen tappar domare p g a av spelares och ledares dåliga uppförande. Om vi om några år har domare kvar så får vi kanske plocka dem från grannlän eller dylikt och då får föreningarna ta den kostnad som uppstår”, säger domarcoachen Leif Hedberg som var på plats och såg matchen.

Också i div 6 vid Österkorsberga IFs hemmamatch mot Virserum/Järnforsen igår onsdag ska domaren ha blivit attackerad med synnerligen vulgära glåpord… ända tills det visade sig att ÖIF vann.

Tråkigheterna för SK Lojal fortsätter och man måste nu också lämna walk over i matchen på fredag hemma mot serieledarna Storebro IF. Sannolikheten är stor för att man förlorat matchen även om den spelats men nu får Lojal inte ihop tillräckligt med spelare och matchen måste ställas in.