Nässjö Nyheter

Knivskar hund – lämnade den att dö i skog – utsatt för våldsam hämnd

Malmbäcksbor förfasas över den brutala knivskärningen av en hund som lämnades att men mirakulöst överlevde i helgen. Enligt källor till Höglandsnytt har den skyldige utsatts för våldsam hämnd.

Misshandlad hund

Hela Malmbäck har skakats av helgens våldsamheter som började med att rapporter om att en hund knivskurits och dödats. Uppgifter om att valpens ägare i vredesmod över att valpen tuggat sönder en ägodel hade skurit halsen av hunden och dumpat den i skogen visade sig dock inte stämma. Klart i lördags kväll var dock att hunden var försvunnen.
Under söndagen anordnas stora sökpådrag efter valpen i Malmbäck. Till slut under måndagen hittas hunden svårt skadad, svag men vid liv. Han hade då ett djup skärsår i ansiktet. Valpens före detta ägare  tog hunden till djursjukhuset i Jönköping.
Vissa uppgifter talar om att hunden i tillägg till knivskärningen också ska ha blivit sparkad och slagen.
Enligt osäkra uppgifter från ett ögonvittne ska två personer ha försökt köra över valpen med bil och missat och när man istället försökte skära halsen av hunden hoppade den till så att knivmannen missade och hunden kunde frigöra sig.

Händelsen har uppmärksammats på Facebook där 100-tals personer samlar in pengar till veterinärskostnader och där ännu fler uttrycker sin avsky över dådet och mot de skyldiga.

Enligt uppgifter till Höglandsnytt är det knivmannen som efter det påstådda mordförsöket i skogen blir attackerad i sitt hem av ett antal män och kvinnor, brutalt misshandlad, instoppad i sin bil, ivägkörd till en plats där bilen sedan bränns upp.

Tre personer sitter nu anhållna misstänkta för kidnappningen och den grova misshandeln.

Under fredagen häktades två män och en kvinna misstänkta för olaga frihetsberövande och grov misshandel.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Lite tillägg till artikeln. Hunden, som f.ö är 2,5 år gammal, har fått ett nytt hem hos veterinären han kom till och veterinären kommer själv stå för behandlingskostnaden. vill oxå ge en Stor eloge till Pälsbollarna i Höganäs för deras snabba insats att starta en insamling för att hjälpa hunden som de lyckligtvis kunde stänga ganska omgående tack vare denna underbara veterinärs insats.

  2. Jag tackar ödet Bättre hem hade hunden väl knappast kunnat få Hoppas de som mishandlat hunden får djurförbud nu resten av sina liv

  3. Hunden tuggade i sönder en strumpa??? Har killen så ont om strumpor?? Min valp åt upp 150 kr dvs en hundralapp och en femtiolapp. Jag var mest orolig för hennes skull inte att jag förlorade pengarna. Måste GM få sitt straff.

Kommentarer avstängda