Nyheter Vetlanda

Skarp debatt om anropsstyrd trafik

Karlstorpspolitikern Alf Tagessons (c) motion om att införa anropsstyrd kollektivtrafik för Vetlanda kommuns landsbygd skapade återigen debatt i fullmäktige. Kommunalråd Gunilla Hjelm (c) och oppositionsråd Jan Johansson (vf) hade en ordväxling om olika versioner av ärendets historia.

Gunilla Hjelm (c) rekapitulerade debatten som skett kring förslaget från fjolåret och lämnade ett modifierat förslag att lämna ärendet åt budgetberedningen men också att göra det i samarbete med länstrafiken.
Oppositionsråd Jan Johansson (vf) värjde sig emot Gunilla Hjelms historieskrivning att ingen annan var för motionen i kommunstyrelsen. Han påpekade att när ärendet var uppe i kommunfullmäktige förra gången så var oppositionen enig för motionen medan centern ville avslå den.
”Man faller i allt större utsträckning in i en majoritet så att politiken fladdrar åt alla håll”, tyckte Jan Johansson om centerns politik.
”Ingen [i oppositionen] sa något i kommunstyrelsen eller i budgetberedningen men när det kom till kommunfullmäktige och media var närvarande…”, kommenterade Gunilla Hjelm.
Kommunalråd Tommy Bohman (s) tyckte att debatten var onödig eftersom alla egentligen är överens i sak.
”Varför ska vi diskutera när vi är överens och har en jättechans att med länstrafiken få draghjälp ekonomiskt. Var glada för det att det blir så”, sa Tommy Bohman. Och så blev det också. Nu kan det bli närtrafik/anropsstyrd trafik men tidigast januari 2014, enligt Tommy Bohman för att länstrafiken ska komma överens med alla kommunerna i länet.
Läs mer om  Alf Tagessons motion här och om jämförelse med Sävsjö .
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook