"SKÄRPNING" – Här är värsta stället på Höglandet | Höglandsnytt
Aneby Ekonomi Eksjö Höglandet Jönköping Jönköpings län Toppnyheter

”SKÄRPNING” – Här är värsta stället på Höglandet


Elnätsavgiften höjs mest i Aneby och Gnosjö. I Jönköpings län höjs i år priserna mest i Aneby och Gnosjö. Mullsjö är fortfarande dyrast och Jönköping höjer avgiften för första gången på fem år.

Mullsjö är fortfarande den kommun i Jönköpings län som har dyrast elnätsavgift. I år är det dock Aneby och Gnosjö som höjer sin avgift mest, med hela tio procent.

– Det är inga smickrande siffror för varken Mullsjö, Aneby eller Gnosjö. Det måste finnas någon rim och reson, säger Björn Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost, i ett pressmeddelande.

I Jönköpings kommun höjer man avgifterna för första gången på fem år, även om kommunen fortfarande har billigast avgift i länet. I Värnamo höjer man inte avgiften alls och i Eksjö bara med 0,1 procent.

I snitt har elnätsavgifterna i länet höjts med 5,7 procent, samtidigt som konsumentprisindex endast ökat med 1,9 procent.

– Nils Holgersson-rapporten visar tydligt att det behövs en skärpning av reglerna för elnätsföretagens intäktsramar. Hyresgästerna har inget annat val än att betala till den leverantör som finns på orten, vilket elbolagen utnyttjar, säger Björn Johansson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook