Aneby Ekonomi Eksjö Höglandet Nässjö Sävsjö Tranås Vetlanda Ydre

SKATTEVERKET: Därför får du inte din återbäring imorgon


3 miljoner personer får skattepengar den 5 juni. Imorgon tisdag med start efter lunch får 3 miljoner personer dela på 22 miljarder kronor i skatteåterbäring. Men alla som har rätt till återbäring får den inte.

Redan i april fick nästan 1 miljon personer sin skatteåterbäring, de som skaffade digital brevlåda och deklarerade digitalt senast den 28 mars. De som får sina pengar nu är de som deklarerat digitalt och anmält bankkonto senast 2 maj. Utbetalningarna startar efter lunch tisdag 5 juni.

Av de drygt 6,2 miljoner personer som har deklarerat digitalt under årets deklaration kommer totalt nästan 4 miljoner personer att få dela på knappt 30 miljarder i skatteåterbäring.

– Vi har sett en tydlig ökning av att allt fler deklarerar både digitalt och tidigt. Det var mer än dubbelt så många som deklarerade digitalt första dagen i år jämfört med sista dagen, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Från och med den 4 juni börjar beskeden om slutlig skatt att skickas ut till dem som har digital brevlåda. Utskicken på papper pågår i flera omgångar fram till midsommar. Betalningarna påbörjas på eftermiddagen 5 juni.

Ett antal personer som ska få tillbaka skattepengar kommer inte att få det i början av juni, trots att de har deklarerat digitalt och har anmält konto för återbetalning.

Det kan bero på att de har tagits ut för granskning. De har i sådana fall fått besked om det och får sitt slutskattebesked så fort granskningen är klar, meddelar Skatteverket.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook