Ekonomi Höglandet Jönköping Jönköpings län Nässjö Tranås Vetlanda

SKATTEVERKET förlänger tiden för deklaration – sätter upp brevlådor igen

Brevlådor öppnar tillfälligt vid deklarationsslutet, bl a på Höglandet.

Skatteverket öppnar i år brevlådor på ett sextiotal platser, för att underlätta för personer som vill lämna pappersdeklaration. De tillfälliga brevlådorna kommer att vara öppna den 16 april till 2 maj. På en del kontor utökas också öppettiderna för att underlätta inlämningen av deklarationen.

– Nästan 90 procent av alla privatpersoner deklarerar digitalt och bland dem som deklarerar på papper postar de flesta sin deklaration. Men vi vill göra det enklare även för dem som vill komma direkt till oss. Därför öppnar vi tillfälligt brevlådor på ett antal kontor de sista veckorna, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Det är inte möjligt att öppna deklarationsbrevlådor på alla kontor men ett sextiotal kontor har brevlådor eller brevinkast för inlämning av pappersdeklarationer dygnet runt från den 16 april till stängningen den 2 maj. På övriga kontor gäller inlämning under öppettiden.

En del kontor kommer att ha utökade öppettider. I Nässjö, Tranås och i Vetlanda tas deklarationerna på papper emot under ordinarie öppettider men i Jönköping och i Värnamo går det att lämna in dygnet runt.

– Brevlådorna togs bort 2017 av säkerhetsskäl men vi måste vara lyhörda – den inlämning som skedde via dörrspringor förra året var långt ifrån säker. Därför har vi tänkt om och öppnar i år brevlådor på de kontor där vi kan göra det de sista två veckorna, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Den som inte vill bege sig ut till ett service- eller skattekontor kan liksom tidigare år posta sin pappersdeklaration. Då ska den postas till Skatteverkets inläsningscentral. Det går inte att posta till de tillfälliga brevlådorna. Deklarationen öppnar den 19 mars. Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook