SKATTEVERKET TIPSAR: SÅ JOBBAR DU UTAN ATT BETALA SKATT | Höglandsnytt
Aneby Ekonomi Eksjö Höglandet Nässjö Sävsjö Toppnyheter Tranås Vetlanda Ydre

SKATTEVERKET TIPSAR: SÅ JOBBAR DU UTAN ATT BETALA SKATT

Äntligen. Nu kommer tipset. Så lyckas du arbeta, tjäna lön men slippa betala skatt.

Den som sommarjobbar och tjänar mindre än 19 247 kronor under hela 2018 behöver inte betala skatt. Men för att arbetsgivaren inte ska dra skatt på lönen ska ett särskilt intyg från Skatteverket fyllas i.

Tiotusentals skolungdomar ska ut i arbetslivet i samband med sommarjobb. Om den totala lönen för hela 2018 är lägre än 19 247 kronor är den skattefri. Men för att arbetsgivaren inte ska dra någon skatt måste ett särskilt intyg från Skatteverket fyllas i. Intyget finns att hämta på Skatteverkets webbplats.

– Den som kommer att tjäna mindre än 19 247 kronor behöver inte betala någon skatt alls. Intyg bör lämnas till arbetsgivaren i god tid innan första löneutbetalningen, säger Sofia Malmring, rättslig specialist på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Om sommarjobbet totalt ger mer än 19 247 kronor i lön bör en ansökan om jämkning skickas in för att rätt skatt ska dras. Annars finns det risk för att arbetsgivaren drar fel skatt. En ansökan om jämkning tar några veckor för Skatteverket att behandla.

Om för mycket i skatt dras av så betalas pengarna tillbaka, men först nästa år.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook