Aneby Ekonomi Eksjö Höglandet Nässjö Sävsjö Tranås Vetlanda Ydre

SKATTEVERKET VARNAR: gör inte de här misstagen i deklarationen

Det finns ingen brevlåda längre. Så undviker du de vanligaste misstagen i din deklaration. Mer än hälften av dem som ska deklarera i år har fortfarande inte gjort det.

Skatteverket kommer nu med sex tips för att undvika de vanligaste misstagen i deklarationen.

– De vanligaste felen som vi ser i deklarationerna handlar om försäljning av bostad eller värdepapper samt avdrag för resor till och från arbetet. På dessa tre områden har vi utvecklat tjänster till hjälp för dem som ska deklarera. Men även för den som har en enkel deklaration utan ändringar ser vi misstag som vi vill tipsa om att undvika, berättar Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Skatteverkets sex deklarationstips

  • Anmäl bankkonto. Inför deklarationsöppningen hade närmare en miljon personer inte anmält konto, d v s fler än förstagångsdeklaranterna. Skatteverket gör inga automatiska utbetalningar om det inte finns ett anmält konto.
  • Glöm inte att lämna deklarationen i tid. Sista dagen är den 2 maj.
  • Om du vill lämna pappersdeklarationen på ett servicekontor, så tänk på att komma under öppettiderna. Det finns numera ingen brevlåda där att lämna deklarationen i när kontoren har stängt.
  • Ska du göra avdrag för resor till och från arbetet – använd Skatteverkets beräkningstjänst så att avdraget blir rätt.
  • Ska du deklarera försäljning av bostad – använd e-tjänsten och beräkningshjälpen som finns i anslutning till den.
  • Ska du deklarera försäljning av aktier och andra värdepapper – använd e-tjänsten samt beräkningshjälp som finns i anslutning till den.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook