Ekonomi Höglandet

SKATTEVERKETS BESKED: Du kan vänta med att deklarera

Fler än tre miljoner personer har fortfarande deklarationen framför sig. Skatteverkets deklarationsexperter kommer nu med tips om de vanligaste misstagen i deklarationen.

– Att deklarera digitalt är både enklare och mer säkert. Det blir färre fel då flera uppgifter redan är ifyllda och du får en kvittens på att din deklaration är inlämnad, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Skatteverkets deklarationsexperters fem bästa tips

  •  Gå igenom dina kontrolluppgifter ordentligt. Appen och e-tjänsten innehåller alltid de senaste uppgifterna, till exempel om någon kontrolluppgift rättats sedan deklarationen skickades ut. Om någon uppgift saknas eller är fel, kontakta uppgiftslämnaren.
  •  Deklarera digitalt. Då är flera uppgifter redan ifyllda, skatten räknas ut automatiskt och du får också en kvittens på att deklarationen är inlämnad.
  •  Använd Skatteverkets hjälptjänster för reseavdrag eller förbättringsutgifter om du ska deklarera försäljning av bostad.
  •  Ansök om anstånd på Mina sidor senast den 2 maj om du inte hinner deklarera i tid. Du får besked direkt och kan få anstånd med deklarationen till den 16 maj.
  •  Anmäl bankkonto om du inte redan gjort det. Bara då betalas din skatteåterbäring ut automatiskt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook