Skirö-Nävelsjö överlägset i Höglandsderbyt

Det blev hemmaseger i det viktiga Höglandsderbyt och toppmatchen i bandyns division 1 mellan Skirö-Nävelsjö och Malmbäck. S-N vann med 5-1 (3-1), siffror som borde varit betydligt större.

[adrotate banner=”28″]
Eftersom Linköpingslaget Derby förlorade mot Stjärnan i Oskarshamn har serien utvecklat sig till en riktig rysare.
Skirö-Nävelsjö, Malmbäck, Målilla, Åby-Tjureda, Stjärnan och Derby ligger alla inom två poäng.
Skirö-Nävelsjö möter nu närmast Derby och Målilla borta och då kommer allt att avgöras.

I matchen Skirö-Nävelsjö-Malmbäck gjorde Petter Johansson, som värvades från just Malmbäck den här säsongen, 1-0. Samma spelare avrundade också tillställningen med att göra 5-1 i slutet av matchen.

Hemmalaget inledde bäst och därför kom 1-1 gjort av Malmbäcks Rasmus leven oväntat.
Efter målet inföll Malmbäcks bästa period men istället kunde S-N trycka in två hörnor genom Niklas Bernström respektive Viktor Lindahl.

I andra halvlek var det ett totalt överlägset Skirö-Nävelsjö. Faktum är att det var närmare 10-1 än 5-2. Det var endast storspel av målvakten Emil Svensson samt Skirö-Nävelsjös oförmåga att göra mål som innebar att halvleken bara slutade 2-0. Skirö-Nävelsjös fjärde mål gjordes av Hampus Karlberg.