Skirö/Nävelsjö premiärslog Derby

Nu har också bandyns division 1 dragit i gång. Vetlandas ”andralag” Skirö/Nävelsjö Bandy har tillsammans med Linköpingslaget Derby utpekats som seriefavoriter. Lagen möttes i en tidig seriefinal i Sapa Arena på lördagen. Hemmavinsten skrevs 8-6.

Det här var en viktig seger för Skirö/Nävelsjö med tanke på de förväntningar laget har på sig. Men det var inte mycket som stämde för laget under den första halvleken – men man kunde ändå gå till halvtidsvila med 3-3.

I andra halvlek blev det bättre och framförallt blev det utdelning på hörnor och straffar för Skirö-Nävelsjö. Totalt gjorde man fem mål på fasta situationer (två straffmål och tre hörnmål) och här låg kanske den största skillnaden lagen emellan.Bäst i hemmalaget var unge Timmy Strandberg.Mål Skirö/Nävelsjö: Anders Harrsson 2, Gustav Petersson, Peter Jacobsson, Daniel Gustavsson, Tomas Lenegård, Timmy Strandberg och Niklas Hedin.

Publiksiffran, nästan 100 personer, var rena förolämpningen mot de båda lagen.