SKITMATCH när Vetlanda BK vann

Två poäng och ett riktigt bra skytte. Det förde fram Vetlanda BK till seger mot Falun med 5-6 (3-4) i en riktig skitmatch, menar bandyexperten Leif Hedberg.

Om det var ett organiserat VBK mot Sirius senast så var det tvärtom mot Falun. Men spelare och lag ska inte beskyllas för det.
Regn och en dålig is innebar att det hela tiden var chansartat.

Det innebar i sin tur att det blev mycket skott och det var här VBK var riktigt lyckosamt. Adam Rudell och Niklas Gälman satte varsin hörna och Daniel Johansson och Eetu Peuhkuri varsitt distansskott. Rudell gjorde ytterligare ett mål och Axel Ekholm ett.

VBK ledde med 1-4 när bara minuter återstod av första halvlek men hemmalaget kunde reducera två gånger om innan halvtidsvilan.

Det blev som nämnts knappt något ordnat spel för något av laget, det var riv och slit och ett ständigt kämpande på isen.Som i slutminuterna då Falun tryckte på för ett kvitteringsmål, men offervilliga VBK-spelare lyckades reda ut stormen.

Målvakten David Borvall lyckades dessutom rädda en av två straffar vid ställningen 4-5. Nej, den här matchen en kommer inte VBK att analysera någon längre tid. Det är ingen idé. Det kommer att bli helt andra förutsättningar då laget närmast tar emot Västerås på onsdag i Hydro Arena.