Jönköping

Skola, affär, kiosk – våg av inbrott i natt


En våg av inbrott svepte genom Jönköping under natten till tisdagen. Bl a slog tobakstjuvar till på två ställen. Vittnen har sett misstänkta personer fly från brottsplatsen och polisen har säkrat vissa spår.

UPPDATERAD: 1155, 1015
Vid midnatt drabbades en kiosk på John Bauersgatan i Jönköping mellan två bilaffärer av inbrott. Någon hade brutit upp en dörr och stulit tobak. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning.
”Det finns uppgifter att gå på”, säger polisens gruppchef Mikael Anefur under onsdagsförmiddagen om utredningen.

Vid 04-tiden fick polisen larm från vittnen om pågående inbrott i en Ica-butik i stadsdelen Gräshagen. En ruta hade krossats och ett vittne ska ha sett två personer springa därifrån. Flera polispatruller och väktare larmades till platsen. Tjuvarna söktes med hund men hunden tappade spåret och ingen har gripits. Stöldgodset ska bestå av tobak.

Också i kioskfallet handlar det om tobak som stulits.
”Vi tittar på om det finns samband”, säger Anefur om de båda inbrotten.

Strax innan kl 06 visade det sig att personal på en skola i Jönköping upptäckte att det varit inbrott. Någon hade brutit sig in i lokalerna och fått med sig stöldgods. Det är än så länge inte exakt fastställt. Polisen har sökt spår på platsen under dagen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook