Jönköpings län

Skola förbjuder mobiler – fortsätter plåga barnen med läsplattor

Nu införs totalt mobilförbud på Gunnarsboskolan i Mullsjö.

När höstterminen startar måste eleverna i Gunnarsboskolan lämna mobiltelefonen hemma. Nu införs en mobilfri skola, förbudet gäller mellanstadiet.

Telefongloendet kryper ner i åldrarna och föräldrar trycker s k smarttelefoner i ansiktet på allt yngre barn. Följden blir mindre lek, mer stök under skoltid och i slutändan samhällets upplösning.

”Det är ett förebyggande arbete för att skapa trygghet och studiero för alla elever”, framför skolans rektorer Karin Norman och Marie Jildestedt i ett uttalande.

Mobilförbudet undermineras dock av att skolan använder sig av läsplattor i undervisningen till de stackars drabbade barnen.

– Vi har ett stort antal elever som känner sig otrygga i olika situationer under skoldagen på grund av att bild- ljud- och filmupptagning skett i smyg bland annat i omklädningsrummen till idrotten, det har funnits konflikter kring mobiler och de har förekommit kränkningar på nätet. Skulle elever eller föräldrar behöva nå varandra under skoltid finns precis som innan möjlighet till det via skolans personal, säger Karin Norman.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook