Jönköpings län

Skott mot polishuset i Jönköping

På måndagsmorgonen upptäcktes att någon skjutit mot polishuset i Jönköping med ett kulvapen. ”Vi ser mycket allvarligt på det som hänt”, säger Ingemar Ericsson, chef vid länspolisenheten. Det ska röra sig om ett skott som skjutits någon gång under natten till måndagen. Vilken typ av vapen som använts är ännu inte klarlagt. Polisen har inlett en förundersökning. Inga personer skadades i skjutningen.

Kvart i åtta på morgonen kom en anställd in genom polishuset huvudentré och såg kulhålet i glaset till dörren vid receptionen. Ingen anställd hade under natten hört något och polisen försöker nu närmare bestämma tidpunkt för skottet.
”Teknisk undersökning har konstaterat att det är ett kulvapen”, säger Ingemar Ericsson.
Den vidare undersökningen ska också utreda skjutriktning. Polisen ska gå igenom övervakningskamerorna och tala med personal om de hört eller sett något. De som sitter i häktesförvar kan också ha hört något.
Motivet till skjutningen är inte heller klarlagt. Ingemar Ericsson funderar på om det kan ha att göra med någon hämndåtgärd men något annat hot eller varning har inte kommit till polisen.
2007 besköts Tranås polisstation och ifjol förstördes närpolisens lokaler i Jönköpingsstadsdelen Råslätt i en anlagd brand.
Tidigare i år sprängdes en bomb i en polisstation i Malmö.
”Vi gör ingen omedelbar koppling till det”, säger Ingemar Ericsson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook