Skottlossning på Storgatan i natt | Höglandsnytt
Småland

Skottlossning på Storgatan i nattPolisen har konstaterat skottlossning mitt i Mörbylånga på Öland under natten till måndagen.

UPPDATERAD: 1010, 1114, 1830

Minst tre skott har konstaterats mot en fastighet på Storgatan i Mörbylånga. Larmet kom vid 0145-tiden. Ingen person gripen i ärendet under natten. Inga personer skadade.

Enligt polisuppgifter till SVT har vittnen hört så många som sex eller sju skott.
Nu pågår en teknisk undersökning av platsen och vissa spår har säkrats, uppgav polisen under måndagseftermiddagen. Polisens arbete går vidare med bland annat dörrknackning i området.

Det förekom, enligt SVT, uppgifter om att Röda korsets lokaler som utsatts för beskjutningen. Det visade sig inte stämma.
”Den eventuella skottlossning som har ägt rum ska ha varit i anslutning till en grannfastighet. Röda Korsets kupa och verksamhet i Mörbylånga kommer idag måndag att hålla öppet som vanligt. Det finns i nuläget ingenting som tyder på att det finns något hot mot Röda Korset i Mörbylånga men givetvis följer vi noga utvecklingen”, säger Fredrik Hammarbäck, pressekreterare på Röda Korset, till Höglandsnytt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook