Nyheter Sävsjö

Skräck inför ny färdtjänstsystem

Landstinget planerar att förändra färdtjänsten så att en resa kan delas upp mellan vanlig färdtjänst och kollektivtrafik. Något som förskräcker företrädare för synskadade i Sävsjö vid samrådsmötet med länstrafiken och Sävsjöborna.

”Jag får många vittnesbörd om att ledsagartjänsten inte fungerar. Det är förödande och då vågar man inte åka. Med de här bytena då slutar folk åka färdtjänst.”
”Bytena måste fungera naturligtvis. Det är bekymmersamt om det inte fungerar”, säger länstrafikens vd Carl-Johan Sjöberg.

Reaktioner kom också på att det är dyrare att åka färdtjänst i Sävsjö jämfört med i Jönköping.
”Vi har lagt ett förslag om att taxan ska vara samma”, säger Carl-Johan Sjöberg.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Många av oss som har färdtjänst kan inte stiga upp i en reguljärtrafikbuss, det är antagligen därför som vi har färdtjänst. Har Ni tänkt på vem som skall hjälpa oss med 2 stora kassar med varor som vi har handlat? Taxichaufförerna hjälper oss ända hem med dem. Skall bilen stå vid busshållplatsen och vänta på oss eller skall vi stå och vänta på bilen? Tala med gamla och sjuka innan Ni friska bestämmer efter Era villkor och möjligheter. Vi har en färdtjänst som fungerar helt fantastiskt, ändra inte på det så blir jag tacksam.

Kommentarer avstängda