Skräckmisshandel på Höglandet: har slagit sina barn i flera veckor | Höglandsnytt
Aneby Eksjö

Skräckmisshandel på Höglandet: har slagit sina barn i flera veckor

En man i övre medelåldern har nu häktats av Eksjö tingsrätt och är misstänkt för flera fall av misshandel i norra Aneby kommun.

Polisen fick larm vid 23:30-tiden natten till i måndags om våldsamheterna på en ort i norra Aneby kommun. En 58-årig man greps och anhölls senare under natten och är misstänkt för misshandel i relation. Brottet ska ha skett i familjens bostad.
Det handlar om tre barn till mannen som ska ha blivit misshandlade. Ingen måste föras till sjukhus.
Ett av barnen är över 18 år, de andra två är mellan 8 och 18 år gamla.
Mannen är misstänkt för tre fall av misshandel som ska ha skett mellan mitten av juni och början av juli. Han är också misstänkt för olaga hot och försök till misshandel.
Igår torsdag hölls häktningsförhandlingar mot mannen som saknar adress i Sverige. Häktningsförhandlingarna tolkades till en arabisk dialekt.
”Det finns risk för att den misstänkte avviker eller på något annat sätt undandrar sig lagföring eller straff. Det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning. Det finns risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet”, ansåg kammaråklagare Eleonora Dufva vid häktningsförhandlingarna.
Tingsrätten gick på hennes linje och lät häkta mannen i väntan på åtal som ska vara väckt inom två veckor.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook