Ekonomi Höglandet Nässjö

SKRÄCKSOMMAREN – Trafikverket varnar för tågresor

Under sommaren genomför Trafikverket kraftiga arbeten för på järnvägen. Därför kan tågresorna ta längre tid än vanligt.

– I år har vi planerat tågtidtabellerna med större marginal än vanligt. Det innebär till exempel längre restider mellan Göteborg och Stockholm, säger Madelene Frödell, avdelningschef för Trafik på Trafikverket region Väst, i ett pressmeddelande.

Vid Falköping bygger Trafikverket ett förbigångsspår, som bidrar till snabbare och smidigare resor på Västra stambanan. Här ersätts därför tågen med buss en kort sträcka mellan 25 juli och 29 juli.

I Olskroken i Göteborg bygger Trafikverket planskilda järnvägsspår, som ska öka framkomligheten till och från Göteborg. Under vissa perioder i sommar kommer därför buss ersätta tåget på sträckan Göteborg- Partille.

Om man ska resa mellan Göteborg och Stockholm kommer arbeten vid Getingmidjan i Stockholm att påverka resan. Stockholm Södra ersätter Stockholm Central för tåg som går söderut från Stockholm fram till slutet av augusti. Avstängningen drabbar fjärr- och regionaltågstrafiken söder om Stockholms central. Under avstängningen kommer regionaltågen att vända i Flemingsberg och fjärrtågen vänder på Stockholms södra. Genom att byta till pendeltåg på dessa stationer går det att åka tåg till och från Sthlm C.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook