Höglandet Jönköping Jönköpings län

Skräckvården slår till igen: Man bröt ryggen – fick ingen operation


En man som drabbats av fraktur på ryggkotorna fick ingen operation. Läkarna tyckte att det för okomplicerat för att operera. Nu anmäls sjukhuset.

En kotfraktur bedömdes inledningsvis som okomplicerad varför operationen blev fördröjd. Sjukvårdsledningen i region Jönköpings län anmäler händelsen för prövning enligt lex Maria Inspektionen för vård och omsorg efter att personalen inom verksamhetsområde Kirurgisk vård och Medicinsk vård själva utrett händelsen.

Anmälan gäller en man med reumatisk sjukdom som ådrog sig en kotfraktur i samband med ett fall i hemmet. Frakturen bedömdes inledningsvis okomplicerad utan behov av operation. På grund av patientens grundsjukdom uteblev dock läkningen och en ny röntgenundersökning visade förskjutning av frakturen.

”Patienten remitteras till ryggortopedisk klinik och opereras utan komplikationer och bedöms inte ha fått några bestående skador av den försenade behandlingen”, säger Elin Roos af Hjelmsäter, chefläkare och ansvarig för lex Maria, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook