”SKRÄLLEN” – Vetlanda BK vann stort ikväll

När Vetlanda BK vann – då gjorde man det rejält. Stockholmslaget Tellus slogs tillbaka i Sapa Arena med hela 11-3.

Ett lag som Tellus ska förvisso VBK vinna mot tio gånger av tio. Även om Sportradion sa att VBK-segern var omgångens enda skräll när man summerade tisdagskvällen…

Nu var förvisso Tellus hittills obesegrat. Man hade en oavgjord match mot Sirius och en seger mot Motala med sig inför mötet mot VBK men är klasserna sämre än ett normalt presterande VBK.

Hemmalaget gick fort fram till 2-0 men Tellus kunde ganska omgående både reducera och kvittera. Halvtidssiffrorna skrevs till 6-3.

Den andra halvleken vann alltså VBK med 5-0. Då hade VBK ändå tre spelare samtidigt utvisade under sju minuter. Trots det var det VBK som även då höll i spelet och vaskade fram målchanserna.

VBK:s mål gjordes av Joakim Andersson 4, Patrik Johansson 3, Johan Löfstedt 2, Daniel Johansson samt Adam Rudell.