SLAGSMÅL direkt – HA74 föll i säsongspremiären

Under söndagens kväll spelade HA74 äntligen säsongspremiär i hockeyettan i form av bortamatch mot tippade topplaget Kallinge-Ronneby IF.

HA74 klarade av att hålla KRIF stången i första perioden som slutade mållös. I andra perioden lyckades KRIF göra två raska mål, det andra i powerplay efter att Marcus Eidergård åkt fast för fasthållning.

Senare kom också 3-0 i slutet av andra perioden och därefter bröt slagsmål ut mellan en KRIF-spelare och Kevin Kallonen i HA74. Båda spelarna fick 2+2-utvisningar för fighting och Kallonen ytterligare två minuter för roughing.

Följden blev dock att HA74 kunde reducera till 3-1 i slutet av perioden. HA74 lyckades därefter dock inte uttnyttja ett par powerplaylägen.

I tredje perioden skämde Kallonen ut sig igen när han åkte ut för en huvudtackling som domaren ansåg vara så pass allvarlig att Kallonen fick matchstraff.

KRIF utökade till 4-1 som också blev slutresultat. 42-28 i skott. Noterbart också 12-39 i utvisningsminuter.