Släkten var värst när VBK förlorade hemma

Släkten är värst. Johan Löfstedt och Christoffer Edlund fällde Vetlanda BK med två mål vardera då VBK föll med 3-6 (2-2) mot Sandviken. Det är ganska rättvisa siffror. Speciellt efter spelet i andra halvlek då VBK blev alldeles för passivt i sitt försvarsspel vilket gjorde att till exempel Edlund och Löfstedt ofta skrinnade rätt igenom ett alldeles för lågt stående VBK-försvar.
Annars inledde VBK matchen friskt men många fina kontringar.
Jesper Jonsson och junioren Daniel Johansson vände då också ett 0-1-underläge till ledning med 2-1 efter det att Edlund gett Saik ledningen i matchen.

I andra halvlek blev Johan Löfstedt den stora härföraren i sin kommande hemmahall. Uppgifter säger nämligen att Löfstedt redan har köpt ett hus i Bäckseda och man behöver inte vara någon Einstein för att räkna ut att han i så fall kommer att flytta in i huset i år. Allt alltså om uppgifterna stämmer.
Löfstedt gjorde två mål i andra halvlek då SAIK fick från 2-2 till 2-5.
Joakim Andersson reducerade till 3-5 innan SAIK avslutade måleriet inför 1348 åskådare.

Men inte nog med förlusten.
I och med att Kungälv, Sirius och Gais vann sina matcher halkade VBK ner under kvalstrecket igen.
Det är dock mycket jämnt med tre lag på lika många poäng, VBK, Sirius och Kungälv, Västerås har två poäng fler. VBK möter på söndag just Västerås borta.