Ekonomi Höglandet Jönköpings län

Slängde ut 1,5 miljoner på rasistisk mumbojumbo – du betalar

Utbildningen har kallats rasistisk av flera deltagare och enligt Lärarförbundet har teorierna bakom utbildningen ”inte genomgått granskning och prövning som kännetecknar vetenskapliga teorier”, d v s s k pseudovetenskap eller mumbojumbo.

Det handlar om en utbildning vid namn Human Dynamics som Region Jönköpings län betalat 1,5 miljoner kr för till ett företag, rapporterar Arbetaren.
”Det allmännas pengar slösas bort på något som vi inte vet fungerar eller till och med gör saker sämre. Extra anmärkningsvärt att det sker inom vården. I synnerhet där vore det katastrofalt om vi släppte på vetenskapliga anspråk, säger Dan Katz, psykologilärare på Karolinska institutet i Solna, till Arbetaren som också rapporterar att en av grundarna till utbildningen menar att olika folkgrupper genetiskt har olika sätt att tänka: i fjärran östern något som kallas ”fysiska principen” och i ”västerlandet”, ”emotionella principen”. Därför har flera deltagare i utbildningen i Skåne kallat utbildningen rasistisk, rapporterar SVT.
Tidigare har landstinget/regionen spridit nazistiska partiprogram till alla hushåll i länet
LÄS MER: Landstingschefen: nazistisk politik är samhällsinformation

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook