Jönköpings län

SLÅR HÅRT – 600 gymnasieelever träffar kommunpolitikerna


På tisdag är det dags. ”Open Space” med kommunens förtroendevalda och 600 gymnasieelever för att diskutera framtiden för Gislaveds kommun.

Kommunfullmäktige i Gislaveds kommun har beslutat att vartannat år föra en dialog med kommunens unga invånare genom att arrangera ett Open Space tillsammans med gymnasieskolan. Syftet är att politikerna ska få veta vad ungdomar vill förändra och förbättra i kommunen.

Drygt 600 gymnasielever från Gislaveds gymnasium deltar i årets Open Space. Förutom gymnasieeleverna kommer ett antal av kommunens förtroendevalda och tjänstemän att medverka. Mötets huvudtema är ”Vad vill du ändra på i Gislaveds kommun?”.

– Vi tycker att det är oerhört viktigt att utöka dialogen med kommunens unga invånare. Gruppen ungdomar är underrepresenterade i den lokala politiken och av erfarenhet vet vi att ungdomar tycker att det är svårt att vara med och påverka. Därför arrangerar kommunen ett Open Space, säger Marie Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Open Space är planerat som ett demokratiskt, öppet och deltagande möte där deltagarna själva bestämmer dagordningen utifrån mötets huvudtema. Under förmiddagen deltar elever i årskurs två och under eftermiddagen elever i årskurs tre.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook