Höglandet Jönköping Jönköpings län Nässjö Toppnyheter

SLÅR HÅRT – Legendarisk Högländare är tillbaka som toppboss

Höglandsprofilen Ulf Fransson föreslås nu av kommunledningen som tillförordnad kommunchef i Jönköpings kommun.

Fransson ska enligt planen börja nya jobbet den 21 augusti.
Ulf Fransson har bland annat arbetat som kommundirektör i Nässjö kommun under tretton år och som regiondirektör i Regionförbundet Jönköpings län under sex år fram till 2010. Därefter har han varit förbundschef på Höglandets kommunalförbund samt arbetat med utredningsuppdrag i flera av länets kommuner.

Fransson har arbetat med internationellt biståndsarbete med frågor som rör statistik, lokalt självstyre och demokratifrågor. Ulf Fransson är pensionär men arbetar för närvarande som projektledare vid Region Jönköpings län med infrastrukturfrågor.

– Med sin breda erfarenhet av kommunal och regional verksamhet samt sin ledarerfarenhet bedöms Ulf Fransson vara väl lämpad för uppdraget som tillförordnad kommunchef i Jönköping. Hans goda kännedom om förhållandena i regionen och väl upparbetade kontaktytor i hela länet utgör en särskild tillgång i sammanhanget, säger Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

Det formella beslutet om Ulf Fransson som tillförordnad kommunchef tas på kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 16 augusti. Fransson fortsätter tills en ordinarie kommunchef kan anställas. Tidigare kommunchefen fick gå efter en misstänkt korruptionsskandal.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook