SLÅR LARM – Vetlanda är en soptipp | Höglandsnytt
Vetlanda

SLÅR LARM – Vetlanda är en soptipp


Du är skitaktig. Du dräggar dig. Du är dålig. Du är Vetlandabo. Men det är någon som städar upp efter dig. Nu kan bara Mulle rädda Vetlanda.

Jag flyttade från stan för några år sedan och är nu på besök och fått närmast en chock. Så här ser ut!

En återinflyttad Vetlandabo slår nu larm om läget i staden.
”Vetlanda ser närmast ut som en soptipp. Det ligger muggar, burkar, flaskor, papper, kartonger, cigarettfimpar, överallt i stan. Men det är absolut inte någon brist på papperskorgar. Papperskorg finns det ju en var femtionde meter”, larmar Vetlandabon vid Synpunkt Vetlanda och uppmanar kommunledningen att göra ett utskick till stans alla invånare, på flera språk, och skärpa mulleutbildningen.

”Tyvärr är nedskräpning ett stort problem”, synpunktssvarar Annika Henriksson, tekniska kontorets parkenhetschef, och avslöjar samtidigt vilka enorma resurser, bekostade av de skötsamma skattebetalarna på Vetlanda kommuns landsbygd, som läggs på städning i Vetlanda centrum.

”Vi städar centrumdelen lördag och söndag morgon och dessutom varje onsdag med både sopmaskin och för hand, övriga delar av vetlanda tätort plockas det och tas upp sopor varje dag när vi ser något ligga. Tyvärr hjälper detta inte utan det kommer nytt hela tiden”, förklarar Henriksson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook