Toppnyheter Vetlanda

SLÅR LARM: Vetlandabarnen vill inte ha nya skolmaten

Det är inte lätt att leva, särskilt inte som grottmänniska i Vetlanda. Två huvudrätter, salladsbuffé och bröd. Det funkar inte för Vetlandabarnen och deras föräldrar.

”Den nya mera vegetariska och antagligen klimatsmarta maten fungerar inte på barn. De kommer hem varje dag och säger att det är konstig vuxenmat med märkliga blandningar t o m i salladen. Det har gått så långt att jag funderar på att skicka med mat istället för skollunchen. Ändra tillbaka menyerna till vad det var innan”, klagar en förälder via Synpunkt Vetlanda.

”Maten i skolan består av varierande kost med jämn fördelning av olika maträtter, vi har en del nya maträtter med nya smaker men också många maträtter som benämns som husmanskost. Varje dag serverar vi ett vegetarisk alternativ för att man ska kunna välja vad man vill äta. När det gäller salladen så försöker vi ha mellan 6-8 sallader varje dag av varierande sorter, någon bör innehålla bönor eller ärtor enligt Livsmedelsverkets rekommendationer”, synpunktssvarar Fredrik Persson, kommunens chef för måltidsservice, och poängterar att veckans meny innehåller de klassiska: pyttipanna, fisksoppa, kycklinggryta och kålpudding.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook