Speedway

Slutar omedelbart – hoppar av som förbundskapten för speedway


[adrotate banner=”27″]
Stefan Andersson meddelar idag onsdag att han med omedelbar verkan slutar som förbundskapten för svensk speedway.

Bakgrunden till avhoppet är kritiken mot Andersson för att han lät drogavstängde Darcy Ward köra för Piraterna mot Indianerna igår tisdag.
”Jag hoppar av för att jag tycker mig fått oförtjänt mycket skit av folk som kopplar ihop det här med Darcy Ward och mitt jobb som förbundskapten”, säger Stefan Andersson till Corren.

Samtidigt som Andersson hoppar av meddelar föraren Antonio Lindbäck att han säger ja till landslaget igen. Han har haft en lång konflikt med Andersson.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Lag-VM får väl sägas vara en framgång för svensk speedway, där Andersson får ta på sig en stor del av framgången. Men hanteringen av Ward’s skandal var moralisk förkastlig, och han förtjänar den kritik som han fick. För det är knappast konsekvent att släppa in Ward i laget efter att han befunnits berusad, för att en vecka senare coacha juniorer i landslaget, och samtidigt fördöma droganvändning(förhoppningsvis). Att han dessutom anser sig ha mage att kritisera Lindgren, för att inte vara ett föredöme för ungdomar, efter att ha drivit ironiskt med Ward, förstärker intrycket av att hans omdöme inte är det bästa.

Kommentarer avstängda