Nyheter

Smålandsfejden slutade med ostkakefest

Det var kalas på Stortorget i Vetlanda på lördagsmiddagen med grillat och ostkaka. Segrarna i Smålandsfejden 2011 korades efter veckors kamp i klurighet, företagsamhet, flitighet, redbarhet och sparsamhet, allt som kännetecknar en redig smålänning.

Det var andra året – i rad – som Vetlanda tog hem såväl vinst som ära, hyllade från scenen av arrangören Alvesta Energi, conferencierskan Erika Florenzon, popband från när (Vetlanda) och fjärran (Alvesta).

Årets vinnarlag, sistaklassare på Njudungsgymnasiet, bestod av Filippa Lundin, Emeli Ljung, Matilda Skoglund, Jasmin Zejnelagic´, Åsa Johansson och Julia Grahn.

Ett mycket synbart (förlåt!) resultat av Smålandsfejden var de långt över tusen par glasögon som samlades till Lions kampanj till människor ute i världen som har behov av den här hjälpen.

Segrarna blev inte utan belöning. Lag drog ihop otalt 12 000 kWh, vilket omvandlades till pengar, totalt 9 000 kronor.

Den summan beslöt laget att dela i två lika delar. Evelyn Nilsson hämtade Rädda Barnens läxhjälp 4 500 kronor, som ska förvandlas tillglada öv erraskbningar, och Ingrid Andersson hämtade å Majblommekommittén vägnar samma summa.

På torget samlades efter segerceremonin folket till grillfaten och ostkakeborden, ty det var ju rediga smålänningar som arrangerat femveckorsdrabbningen och det var i sanning rediga småländska ungdomar som vunnit.

Och inte heller snålade Vår herre med solskenet denna fejdens dag, då väl fredenmåste anses ha slutits.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook