Eksjö Höglandet Kultur

Småländsk design samlad i Eksjö

Öppningen av designutställningen Dialog på Eksjö museum i helgen blev rekordartad. Hela 175 personer kom till vernissagen igår lördag eftermiddag och besökarna fortsatte strömma in idag söndag. Utställningen samlar ett tjogtal exempel på bra och typisk småländsk möbeldesign, ledande i Sverige.

Utställningen klargör fundamentala fakta som att Småland är Sveriges möbel- och designcentrum och att småländska företagare spelar en självklar och viktig roll på den internationella scenen. Men inte bara idag utan också över 100 år tillbaka i tiden.
Utställningen samlar därför 22 designkunniga, bland andra Möbelrikets Johan Sjöberg från Stockaryd och Eksjökonstnären Erik Mohlin, att ge sitt urval på bra småländsk design. Utställningen hoppas därmed väcka intresse och samtal om formgivning och den småländska möbelindustrin.
Möbelindustrin och formgivarna har gått hand i hand med blicken på den internationella marknaden ända sedan Bodafors möbelindustri på slutet av 1800-talet till dagens Ikea-satsningar.
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook