Eksjö Kultur Nyheter

Smålandstidningen polissamarbete anmält – Jusitiekanslern utreder reportage

Reportaget om Höglandspolisens helgarbete har anmälts och ska nu utredas av Justitiekanslern. Bristande sekretessskydd och brott mot tystnadsplikt, menar anmälarna.

I reportaget från den 20e okotober följde ett reportageteam från Smålandstidningen med Eksjöpolisen en lördagskväll.
Nu kommer reaktionerna.
Enligt privatpersoner som anmält polisens inblandning reportaget berättas om flera händelser som är känsliga för de inblandade, rapporterar Journalisten idag onsdag.
Anmälarna reagerar på att Smålandstidningen fått publicera bilder från en lägenhet som undersökts polisen liksom redogörelser för hur en psykiskt sjuk person omhändertas och inslag från ett fall med familjevåld.
”Det kan inte vara rimligt att två personer som inte omfattas av tystnadsplikt får vara med på detta sätt. De enskilda personer som det skrivs om har inte fått skydd av sekretess och tystnadsplikt som lagen föreskriver”, skriver en av anmälarna enligt Journalisten.
Polisen har lämnat fallet vidare till Justitiekanslern (JK) som kan väcka åtal om tjänstefel mot polisen.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Vilka gnällspikar det finns. Bilderna är ju ganska ”censurerade” och i texten går ju inte att få fram vilka personer det handlar om. Bara löjligt att anmäla!

  2. Men helt seriöst!!! Förmodligen är det personerna som själva blev föremål för ingripanden av polisen som anmält. Ingen annan kan känna igen bilderna eller lista ut vilka personer det handlar om. För en gångs skull lyckades Smålandstidningen göra ett bra och objektivt reportage där det tydligt framgick vad poliserna faktiskt gör!

Kommentarer avstängda